Inici > Blog > 7a Mostra Internacional Cinema Etnogràfic 2017

7a Mostra Internacional Cinema Etnogràfic 2017

19/07/2017

Mostra de produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic en general que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, totes sota el denominador comú de ser, d’una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. Alhora, la mostra també pretén il·lustrar com en les últimes dècades l’audiovisual ha penetrat en l’etnografia i vol posar de relleu com la recerca etnològica s’ha servit de l’audiovisual per documentar i explicar allò que ha investigat.

La primera edició va tenir lloc a Barcelona l’any 2011, la segona a Esterri d’Àneu el 2012, i des de 2013 té un caràcter multiseu. Durant tres anys la cultura convidada va ser Itàlia en virtut de la col·laboració amb la Xarxa Euromediterrània de Cultura Popular i del Patrimoni, Arianna. El 2016 va ser Mèxic gràcies a la col·laboració amb la Comisión Nacional para el Desarrollo de los Pueblos Indígenas (Gobierno de México).

CINEMA_ETNOGRAFIC_2017.jpg

Descarrega el programa complert

 

BORGONYÀ – 23 de setembre de 2017

Teatre Casino de Borgonyà (Sant Vicenç de Torelló) 18 h

La vida a la colònia de Borgonyà dels anys 50

Dir. Joan Aranda

La colònia industrial de Borgonyà es va fundar l’any 1895 quan l’empresa escocesa Coats va decidir instal·lar-hi una fàbrica i dotar-la dels serveis propis d’una colònia. Durant  més de cent anys, a la coneguda a Osona com la colònia dels inglesos , s’hi va fabricar fil sota la raó de Fabra i Coats. Borgonyà avui és un dels millors exemples de les colònies industrials catalanes i va ser declarada BCIN l’any 2013. Les imatges enregistrades pel que durant molts anys va ser metge de Borgonyà, Dr. Joan Aranda, mostra algunes de les festivitats característiques dels anys 50 i 60 del segle XX.

 

cartell_museuter2017_baixa.pdf

MailingBorgonya_2017.pdf

folleto_MuseuTer.pdf