Inici > Blog > Visita a Borgonyà en motiu de les Jornades Europees del Patrimoni

Visita a Borgonyà en motiu de les Jornades Europees del Patrimoni

9/10/2015

Visita a Borgonyà en motiu de les Jornades Europees del Patrimoni Radio Ona

Patrimoni - Sant Vicenç/Borgonyà - 09/10/2015

Un any més, aquest cap de setmana se celebren les Jornades Europees del Patrimoni. Per això, l'Ajuntament de Sant Vicenç i el Museu del Ter de Manlleu proposen una visita a la colònia tèxtil de Borgonyà. Es farà demà a les 11 del matí davant la fàbrica. La colònia tèxtil d'origen escocès, declarada Bé Cultural d'Interès Nacional, és una de les colònies industrials més importants de Catalunya. Al llarg del recorregut els visitants podran entrar dins del recinte de la fàbrica Fabra i Coats per veure la xemeneia, les calderes i recórrer a peu els carrers de la colònia. Visitaran el teatre, la casa-bressol i resseguiran el canal fins a la zona esportiva.

Enguany, el Consell d'Europa posa especial èmfasi a potenciar el patrimoni industrial. Així es posarà de relleu la importància històrica de l'activitat industrial a Catalunya i els nombrosos testimonis que se'n conserven i posseeixen un valor històric, tecnològic, social o arquitectònic.
Pel que fa el diumenge, s'ha organitzat una visita a l'església romànica de Sant Vicenç, a partir de 2/4 d'11 del matí, i també es podrà pujar al campanar. En aquesta visita es descriuran els seus trets més importants i com a través de diferents reformes s'ha produït l'evolució arquitectònica de l'església fins a l'estat actual, tot destacant-ne els elements més característics. Es podran observar les restes arqueològiques com la pica baptismal, tombes antropomorfes i l'absis.

Les dues visites són guiades i aniran a càrrec del Museu del Ter. Són gratuïtes i estan obertes a tothom.

Arxiu de So Àlex Aragon, primer tinent d'alcalde de Sant Vicenç i regidor de Cultura


Visita a Borgonyà amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni